Revista care te mentine sanatos

Stiri

Trei cesti de cafea pe zi scad riscul de deces cardiovascular cu 10%

marti, 12 iunie 2012
Share

Consumul regulat de cofeina scade riscul de deces cauzat de unele boli cardiovasculare sau respiratorii. Mai mult decat atat, adultii cu varste cuprinse intre 50 si 71 de ani care beau zilnic trei cesti de cafea prezinta un risc mai mic cu 10% fata de nebautori, potrivit unui raport al Institutului National American de Cancer, publicat in revista „New England of Medicine”.

Studiul a fost realizat pe patru sute de mii de persoane, in intervalul 1995-2008, iar din rezultate mai reiese ca, pe langa afectiuni cardiovasculare si respiratorii, consumatorii inraiti de cafea au fost mai putin expusi si la atacurile cerebrale, diabet sau diverse infectii. In randul femeilor s-a constatat si o legatura intre aceasta bautura si cancer, insa in randul barbatilor nu.

„Mecanismul prin care cafeaua reduce mortalitatea nu este clar, in conditiile in care bautura contine numeroase substante ce ar putea afecta sanatatea”, explica dr. Freedman care a luat parte la realizarea studiului. Dintre acestea, cofeina este cea mai controversata, desi din studiu reiese ca aceleasi efecte au fost si la bautorii de cafea normala, si decofeinizata.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Trei cesti de cafea pe zi scad riscul de deces cardiovascular cu 10%»:3.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:42:36+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate