Revista care te menține sănătos

Știri

Trei cesti de cafea pe zi scad riscul de deces cardiovascular cu 10%

12 iunie 2012
Share

Consumul regulat de cofeina scade riscul de deces cauzat de unele boli cardiovasculare sau respiratorii. Mai mult decat atat, adultii cu varste cuprinse intre 50 si 71 de ani care beau zilnic trei cesti de cafea prezinta un risc mai mic cu 10% fata de nebautori, potrivit unui raport al Institutului National American de Cancer, publicat in revista „New England of Medicine”.

Studiul a fost realizat pe patru sute de mii de persoane, in intervalul 1995-2008, iar din rezultate mai reiese ca, pe langa afectiuni cardiovasculare si respiratorii, consumatorii inraiti de cafea au fost mai putin expusi si la atacurile cerebrale, diabet sau diverse infectii. In randul femeilor s-a constatat si o legatura intre aceasta bautura si cancer, insa in randul barbatilor nu.

„Mecanismul prin care cafeaua reduce mortalitatea nu este clar, in conditiile in care bautura contine numeroase substante ce ar putea afecta sanatatea”, explica dr. Freedman care a luat parte la realizarea studiului. Dintre acestea, cofeina este cea mai controversata, desi din studiu reiese ca aceleasi efecte au fost si la bautorii de cafea normala, si decofeinizata.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.