Revista care te mentine sanatos

Stiri

Artrita poate creste cu 40% riscul bolilor de inima

31 martie 2012
Share

Persoanele care sufera de afectiuni articulare inflamatorii, printre care si poliartrita reumatoida, pot avea un risc cu pana la 40% mai mare de a suferi aritmii cardiace, arata un studiu al cercetatorilor danezi.

In urma acestuia, s-a constatat ca inflamarea arterelor, simptom specific artritei, poate duce la tulburari cardiace in urma formarii cheagurilor de sange care blocheaza astfel transportul de substante nutritive si oxigen catre organele vitale.

Fibrilatia atriala este cel mai frecvent intalnita tulburare cardiaca, ce consta in batai neregulate si rapide ale inimii, asociata, pe termen lung, cu risc crescut de insuficienta cardiaca, accident vascular cerebral, chiar deces.

Paula Rotaru

Sursa: www.health.msn.com

Nota pentru articolul «Artrita poate creste cu 40% riscul bolilor de inima»:2.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate