Revista care te mentine sanatos

Stiri

Angajatii cu program de lucru flexibil sunt mai sanatosi

23 februarie 2010
Share

Conditiile de munca mai bune si flexibilitatea programului ii ajuta pe angajati sa fie nu doar mai putin stresati la serviciu, ci si mai sanatosi, potrivit unui studiu.

Daca angajatii ar avea posibilitatea sa plece mai devreme de la serviciu pentru a ajunge la meciul de fotbal al copilului sau daca ar putea intarzia dimineata ca sa isi poata rezolva anumite chestiuni personale, ar fi mai relaxati si mai echilibrati. Cercetatorii americani au demonstrat, din analiza a zece studii despre implicatiile conditiilor de munca asupra sanatatii angajatilor, ca un orar flexibil poate fi asociat cu imbunatatirea somnului, a tensiunii si a starii generale de sanatate a angajatilor. In plus, flexibilitatea programului contribuie la fidelizarea angajatilor si la crearea sentimentului de comunitate la locul de munca. Analiza isi propune sa atraga atentia asupra beneficiilor orarului de munca flexibil, practica din ce in ce mai populara in tarile scandinavice si in Marea Britanie. In aprilie anul trecut, guvernul britanic a introdus o lege care permite parintilor care au copii cu varste de pana la 16 ani sa lucreze dupa un program de lucru flexibil.

Reuters Health

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate