Revista care te menține sănătos

Știri

Pana in 2020 80% din barbati vor fi supraponderali

22 februarie 2010
Share

Aproximativ 7 din 10 femei si 8 din 10 barbati vor fi supraponderali pana in 2020, potrivit unui nou studiu. Daca unii specialisti spun ca incidenta obezitatii va scadea, gratie unor noi descoperiri in domeniul nutritiei, altii atrag atentia ca populatia lumii este in pericol de a deveni obeza.

Potrivit unui nou studiu, 41% dintre barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 65 de ani vor fi obezi, iar 40% dintre ei sunt in pericol de a deveni supraponderali. In cazul femeilor, procentele nu sunt atat de ridicate, insa raman ingrijoratoare: 36% dintre ele vor fi obeze, iar 32% se vor lupta cu kilogramele in plus. Se pare ca aceste procente vor creste cu 23% pana in 2050, astfel ca bolile de inima si diabetul vor gasi cu mult mai usor conditii favorabile opentru a se dezvolta. Medicii avertizeaza ca hrana nepotrivita si sedentarismul sunt principalele cauze ale acestor rezultate socante si recomanda persoanelor cu astfel de probleme sa isi schimbe stilul de viata.

http: independent.co.uk

Nota pentru articolul «Pana in 2020 80% din barbati vor fi supraponderali»:4.67/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.