Revista care te menține sănătos

Știri

Ochelari high-tech pentru persoanele daltoniste

12 februarie 2013
Share

Oamenii de stiinta americani au dat lovitura cu o inventie decoperita in mod complet accidental: ochelarii care pot ajuta persoanele care sufera de daltonism sa vada culorile la fel de normal ca si o persoana sanatoasa. Ochelarii high-tech sunt rezultatul catorva ani petrecuti in laboratoarele de cercetare in scopul imbunatatirii vederii personalului medical, care ar fi putut vedea mai bine efectele dilatarii vaselor de sange pe suprafata pielii, insa produsul finit s-a dovedit a fi extrem de util si in cazul suferinzilor de daltonism, afectiune caracterizata prin incapacitatea de a distinge culorile rosu si verde.

Daltonismul este, in majoritatea cazurilor, congenital si se manifesta la aproximativ 7% dintre barbati si sub 1% dintre femei. Lentilele speciale ale acestor ochelari functioneaza pe principiul variatiilor de presiune de oxigen si permit amplificarea culorilor rosu si verde si recunoasterea acestora de catre persoanele cu daltonism. Ochelarii costa aproximativ 300 de dolari si pot fi achizionati de pe amazon.com.

Paula Rotaru

Sursa: www.theaustralian.com.au

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.