Stiri

Depresia, tratata in minute sau zile?

vineri, 25 ianuarie 2013
Share

Se pare ca implantarea electrozilor in creier ar putea trata tulburarile psihice. Cel putin asa sustine Damian Denys, specialistul care investigheaza aceasta tehnica, potrivit salud.es.

Stimularea cerebrala profunda cu ajutorul electrozilor este folosita de peste 20 de ani in tratarea pacientilor cu tulburari de circulatie, iar din anul 2000 s-a derulat un studiu pilot pe pacientii cu boli convulsive si rezultatul este uimitor in momentul de fata: circa 500 dintre acestia sunt vindectati.

 

In cazul in care tehnica este eficienta si impotriva depresiei, medicamentele folosite in tratarea acesteia ar putea fi reduse, scriu spaniolii. De obicei, se implanteaza doi electrozi, unul in emisfera dreapta si unul in stanga, cele doua fiind conectate printr-un cablu care trece, de asemenea, pe sub piele.

Fiecare electrod are patru puncte de contact care pot fi activate independent, iar pozitia acestora poate fi schimbata in functie de tulburarea de care sufera pacientul.

 

„Trebuia sa facem ceva pentru multimea de oameni care sufera de tulburari psihiatrice severe, iar aceasta tehnica poate fi solutia mult cautata. Speram ca rezultatele sa fie pozitive, iar electrozii sa fie intr-adevar capabili sa elimine simptomele depresiei sau tulburarilor obsesiv-compulsive, iar asta in doar cateva minute sau zile”, spun specialistii straini.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

tonica
2017-05-10T17:49:06+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc