Revista care te menține sănătos

Știri

In doar 20 de minute va puteti recapata auzul

26 ianuarie 2012
Share

Cu ajutorul unei tehnici chirurgicale revolutionare, care poate repara perforatiile aparute la nivelul timpanului, medicii de la Universitatea din Montréal au reusit pana in prezent sa redea auzul la peste 400 de pacienti, copii si adulti.

Procedura, denumita HAFGM (acid hialuronic miringoplastie Fat Graft), este la fel de eficienta ca o interventie chirurgicala traditionala, insa presupune costuri mult mai mici si o mai mare accesibilitate pentru pacientii trecuti pe listele de asteptare care pot fi operati abia in cursul a aproape doi ani de la intocmirea dosarului.

Nu este necesara anestezie generala sau zile de spitalizare, pentru ca operatia in sine dureaza doar 20 de minute, dupa care pacientul poate reveni la activitatile de rutina.

Pentru aceasta interventie sunt necesare: un bisturiu, forceps, o sonda, un recipient mic de acid hialuronic, o cantitate mica de grasime prelevata din spatele urechii si un anestezic local.

Procedura va permite reconstructia membranei timpanului deteriorat, recuperarea completa a auzului avand loc la 2 luni de la operatie. De asemenea, in acest interval sunt reduse sansele unei infectii la nivelul urechii, cum este otita medie, afectiune des intalnita in timpul copilariei, care afecteaza trei din patru copii pana la varsta de trei ani.

Paula Rotaru

Sursa: www.zeenews.india.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.