Revista care te mentine sanatos

Stiri

Osteoartrita poate fi depistata in stadii incipiente

30 septembrie 2011
Share

O echipa de medici suedezi au imbunatatit o metoda dezvoltata in urma cu cativa ani, prin care se poate determina gradul de evolutie a osteoartritei.

Metoda revolutionara de diagnostic consta in scanarea RMN pe portiuni intinse de cartilaj si poarta denumirea de dGEMRIC (rezonanta magnetica cu gadoliniu asupra cartilajului).

In prezent, tehnica este testata atat pe indivizii sanatosi, cat si pe cei afectati de osteoartrita. Rezultatele obtinute pe parcurs arata ca boala poate fi descoperita in stadii incipiente, astfel incat sa poata fi prevenita deteriorarea suplimentara a articulatiilor. Astfel, simptomele sa fie cat mai putin resimtite, iar viata pacientilor sa fie semnificativ usurata.

Statisticile estimeaza ca, pana in 2030, 1 din 2 persoane trecute de 55 de ani va suferi de osteoartrita, cele mai frecvente cazuri fiind intalnite la persoanele care au suferit fracturi la nivelul genunchilor pe parcursul vietii.

Paula Rotaru

Sursa: www.topnews.in

Nota pentru articolul «Osteoartrita poate fi depistata in stadii incipiente»:4.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate