Revista care te menține sănătos

Știri

Cum stam cu depresiile in Romania

3 februarie 2010
Share

Site-ul www.dialogsanatatemintala.ro anunta ca in Romania, procentul persoanelor care sufera de depresie si se interneaza este mai mare decat in tarile occidentale.

„Din datele statistice oferite de Spitalul Alexandru Obregia rezulta o crestere intre anii 2001 si 2008 a internarilor pentru depresie de la 31% la 40% din totalul internarilor. Acest procent este spectaculos, daca tinem cont ca in unitati occidentale similare procentul este de 4-7%. Explicatia nu costa in aceea ca romanii ar fi mai vulnerabili la depresie decat alti europeni, ci, din pacate, in insuficienta (cvasi-total – absenta) unui sistem de ingrijire ambulatoriu adecvat.” spune dr. Radu Teodorescu, presedintele Asociatiei Romane de Psihiatrie Comunitara.

Site-ul www.dialogsanatatemintala.ro apartine Asociatiei Romane de Psihiatrie Comunitara si a fost lansat cu sprijinul Bristol Myers Squibb. Site-ul este impartit in doua categorii: una dedicata medicilor, iar cealalta pacientilor, in incercarea de a creea un spatiu convivial in care cei interesati sa-si poata exprima nestanjeniti punctele de vedere, sa obtina informatii sau sa-si comunice experienta personala intr-un mod interactiv. Site-ul debuteaza cu articole despre trei boli: sindromul depresiv major, tulburarea bipolara si schizofrenia.

Sursa: Comunicat de presa www.decisepoate.ro

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.