Revista care te menține sănătos

Știri

Implantul cu lentile trifocale va scapa de ochelari dupa operatia de cataracta

2 octombrie 2012
Share

Un nou implant cu lentile trifocale ar putea revolutiona tratamentul cataractei. Acest tip de implanturi reprezinta cel mai frecvent tratament pentru cataracta (opacifierea cristalinului), o conditie legata de varsta. Se pare ca, in urma acestui implant, rezultatele sunt imediate.

Lentilele multifocale traditionale si-au dezvoltat o reputatie nu foarte buna si, desi ofera pacientilor o vedere clara atat la departare, cat si la apropiere, nu ofera o vedere buna intermediara pentru utilizarea calculatorului, de exemplu.

Lentilele trifocale ofera insa o vedere foarte buna din toate cele trei puncte de vedere. Aceste lentile au trei parti focale diferite, pentru apropiere, departare si vedere intermediara. Creierul alege instinctiv asupra carei parti sa se concentreze si pe care sa o ignore. De asemenea, reprezinta o optiune excelenta pentru persoanele active. O astfel de operatie se realizeaza cu anestezie locala si cu ajutorul unui laser ghidat de un computer si dureaza doar cateva minute. Pacientii se pot intoarce la serviciu incepand chiar de a doua zi.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.