Revista care te menține sănătos

Știri

Combinatia alcool + bauturi energizante, risc pentru sanatate

17 august 2012
Share

Tinerii care consuma alcool impreuna cu bauturi energizante ar putea suferi de probleme precum un somn perturbat sau palpitatii, avertizeaza expertii. Un studiu a descoperit ca bauturile care contin cofeina pot provoca o serie de probleme de sanatate.

Persoanele care consuma bauturi energizante impreuna cu alcoolul sunt de sase ori mai susceptibile de a suferi palpitatii decat daca ar consuma alcoolul simplu sau cu orice alta bautura racoritoare.

De asemenea, pot aparea dificultati in timpul somnului, o stare de iritabilitate, o explozie de energie urmata apoi de o stare de epuizare.

Un studiu publicat in jurnalul Alcoolism: Cercetare Clinica si Experimentala realizat pe un numar de 403 persoane (atat femei, cat si barbati) intre 18 si 35 de ani a dezvaluit ca persoanele care consuma bauturi alcoolice impreuna cu energizante pot avea palpitatii, tulburari de somn, stari de agitatie, sunt iritate, tensionate si se pare ca acest lucru este mult mai periculos decat consumul de alcool fara nicio alta bautura. In urma unor studii anterioare, s-a descoperit ca bauturile energizante pot creste riscul de atac vascular cerebral, dar si pe cel de atac de cord.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.