Revista care te mentine sanatos

Stiri

A fost aprobat primul tratament preventiv anti-SIDA

21 august 2012
Share

Agentia americana pentru Controlul Medicamentelor (FDA) a aprobat lansarea pe piata a primului tratament pentru prevenirea imbolnavirii cu SIDA destinat persoanelor cu risc.

 

Luat zilnic, medicamentul antiretroviral ar trebui sa contribuie la reducerea de noi infectari. Acesta se administreaza, alaturi de practicile sexuale sigure (cum ar fi utilizarea prezervativului) si de alte masuri de prevenire (screening periodic si tratarea altor boli venerice), inainte de fiecare contact sexual cu un partener infectat cu virusul HIV (virusul imunodeficientei umane).

„Ne asteptam ca acest tratament sa contribuie la reducerea numarului de noi infectari cu 25% pana in 2015”, a declarat dr. Debra Birnkrant, director al diviziei de produse antivirale din cadrul FDA.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «A fost aprobat primul tratament preventiv anti-SIDA»:4.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate