Revista care te mentine sanatos

Stiri

Jocurile video au efecte pozitive asupra sanatatii?

22 martie 2013
Share

Desi jocurile video sunt acuzate adesea ca imping tinerii la violenta, studiile recente arata ca acestea cresc capacitatile de invatare si rationamentul. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Indiana, Statele Unite, a examinat in 2011 functia cerebrala a mai mult de douazeci de jucatori prin intermediul dispozitivelor neuroimagistice.

Dupa o saptamana, o parte a creierului lor, care gestioneaza controlul emotiilor si agresiunea, s-a dovedit foarte activa.

De asemenea, psihologul Daphne Bavelier, de la Universitatea din Illinois, a dezvaluit beneficiul real al jocurilor de noroc: capacitatea mai mare de concentrare, chiar si atunci cand trebuia sa se ia in considerare, simultan, un numar mare de elemente de urmarire dintr-un camp vizual larg sau cand aveau loc schimbari rapide ale sarcinii. De asemenea, Bavelier a confirmat in urma mai multor experimente ca jocurile video imbunatatesc capacitatea de memorare, de invatare si rationamentul.

Se pare ca beneficiile exista indiferent daca jucatorii opteaza pentru interactiune (Sims, Animal Crossing), sport, curse, aventura (Half-Life, Star Wars) sau jocuri in care se confrunta adversarii (Zelda, Super Smash Bros, etc.). Mai mult, si Serge Tisseron Michael Stora, psihiatru si psiholog, sustine ca jocurile video permit copiilor sa-si exprime agresivitatea si sa-si recapete stima de sine.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Jocurile video au efecte pozitive asupra sanatatii?»:4.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate