Revista care te menține sănătos

Știri

Plasturele care ar putea inlocui cu succes injectiile cu insulina

8 august 2012
Share

Un simplu plasture ar putea inlocui cu succes administrarea zilnica a injectiilor cu insulina. De fapt, este vorba despre un plasture high-tech ce contine suficienta insulina incat sa ii ajunga pacientului timp de mai multe zile. Cu ajutorul unui dispozitiv care se prinde de mana peste plasture si care deschide porii cu ajutorul undelor sonore, insulina este fortata sa patrunda prin piele mult mai repede. Plasturele, numit U-Strip, a fost testat deja in Statele Unite ale Americii, implicand persoane insulino-dependente.

Rezultatele studiilor sugereaza ca plasturele poate livra insulina in sange la fel de repede si de eficient precum un ac. Fara un nivel potrivit de insulina, boala numita diabet poate cauza probleme ireversibile rinichilor, ochilor, nervilor, inimii etc. Expertii sunt de parere ca glicemia ar putea fi controlata mult mai bine daca ar exista o cale mai usoara pentru administrarea insulinei, iar aceasta alternativa ar putea fi una mult mai putin dureroasa si discreta.

 

Device-ul are un buton care, in momentul in care este apasat, produce unde sonore propulsand insulina in fluxul sangvin. Plasturele este rezistent la apa si poate fi purtat 24 de ore.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.