Revista care te menține sănătos

Știri

Discurile spinale sintetice, solutie contra durerilor de spate

11 august 2011
Share

Cercetatorii de la Universitatea Cornell din New York au gasit o noua solutie contra durerilor de spate: discurile spinale sintetice fabricate in laborator, care ar putea fi folosite la pacienti in aproximativ 10 ani.

In prezent, perioada de convalescenta dureaza luni sau chiar ani

Boala degenerativa a discurilor spinale se manifesta prin uzarea cartilajelor dintre vertebrele spinale, iar solutia la care se apeleaza in momentul de fata este o interventie chirurgicala prin care discurile avariate sunt extirpate, iar vertebrele sunt „sudate” intre ele folosindu-se diverse tije pentru a stabiliza coloana.

Din cauza faptului ca perioada de convalescenta dureaza luni sau chiar ani si vindecarea nu este completa, cercetatorii s-au gandit sa apeleze la inlocuirea respectivelor dispozitive cu unele noi, captusite cu celule extrase din coloanele vertebrale ale unor oi.

Mai mult, acestia au testat noile discuri pe soareci. Pe langa faptul ca s-au integrat foarte repede in coloana vertebrala a animalelor, acestea nu le-au impiedicat sa mearga, sa sara si sa alerge. Potrivit dailymail.co.uk, cercetatorii americani considera insa ca aceasta metoda va putea fi folosita pe oameni atunci cand tehnologia care foloseste tesuturi umane va cunoaste o utilizare mai larga in comparatie cu perioada actuala.

Text: Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.