Revista care te menține sănătos

Știri

Acizii grasi influenteaza boala Alzheimer

1 noiembrie 2008
Share

Un nou studiu realizat pe soarecii de laborator a aratat ca tinerea sub control a nivelului unui acid gras numit acid arachidonic de la nivelul creierului, ar putea ajuta in tratarea bolii Alzheimer.

Reducand nivelul acestui acid, se obtine o reducere a problemelor de memorie si de comportament caracteristice dementei. Cei de la Institutul de boli neurologice Gladstone si de la Universitatea din California, SUA, au realizat studiul urmarind nivelul acidului gras in cazul a doua categorii de soareci: cei normali si cei modificati genetic, pentru a avea o conditie asemanatoare bolii Alzheimer. Esantionul format din subiectii modificati prezenta un nivel foarte ridicat de acid arachidonic. Scaderea, chiar si partiala a enzimei PLA2, responsabila de producerea acidului, a dus la sesizarea unor imbunatatiri in starea memoriei soarecilor modificati.

Cei care s-au ocupat de realizarea studiului au declarat nu se stie inca daca studiul este relevant si in cazul oamenilor. Daca acest lucru se va dovedi, concluzia studiului furnizeza o noua directie de cautare importanta cu atat mai mult cu cat nivelul acidului arachidonic poate fi modificat atat prin medicatie, cat si prin alimentatie.

Sursa: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7676606.stm

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.