Revista care te mentine sanatos

Stiri

Nivelul ridicat de zahar din sange, risc de dementa

11 septembrie 2013
Share

Un nivel ridicat de zahar in sange, chiar si in randul persoanelor care nu sufera de diabet, ar putea fi asociat cu un risc crescut de dementa, afirma specialistii. Un studiu publicat in Jurnalul de Medicina New England a urmarit mai mult de 2.000 de adulti pe o perioada de 7 ani, care nu sufereau de dementa si aveau in jur de 65 de ani.

La sfarsitul celor 7 ani s-a descoperit ca, in cazul oamenilor care nu se confruntau cu diabetul, pe masura ce nivelul de glucoza crestea cu 100 mg pe decilitru, cu atat crestea si riscul de dementa. In cazul persoanelor cu diabet, riscul incepea sa creasca atunci cand nivelul zaharului din sange crestea cu peste 160 mg pe decilitru. Astfel, pacientii cu diabet zaharat prezinta un risc cu 40% mai mare de a dezvolta dementa, daca nivelul de glucoza din sange depaseste 190 mg pe decilitru. Desi s-au eliminat alti factori de risc, precum fumatul sau bolile de inima, un nivel ridicat al zaharului in sange duce automat la pierderea memoriei.

Ruxandra Raica

Sursa: Webmd.com

Nota pentru articolul «Nivelul ridicat de zahar din sange, risc de dementa»:1.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate