Revista care te menține sănătos

Oftalmologie

Şi vederea se deteriorează în timp. Top 5 afecţiuni oculare

Dr. Roxana Claudia Mateescu, medic specialist geriatrie-gerontologie
21 aprilie 2022
Share
Şi vederea se deteriorează în timp. Top 5 afecţiuni oculare

Ştiţi ce afecţiuni oculare sunt frecvente la seniori? Există numeroase metode de tratament moderne, precum intervenţiile chirurgicale cu laser şi alte tratamente. Cel mai important, însă, este ca aceste tulburări să fie diagnosticate timpuriu, pentru o mai bună eficienţă a tratamentelor.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena VizualMax, supliment alimentar ce ajută la menţinerea sănătăţii ochilor şi la îmbunătăţirea vederii. Conţine acizi graşi Omega-3, vitaminele A, B2, C şi E şi un complex de minerale.

Controlul periodic oftalmologic poate ajuta la detectarea problemelor de vedere înainte de a deveni grave. Recomandarea generală este să vă prezentaţi la oftalmolog la orice tip de simptom ocular, mai ales dacă persistă. Adulţilor li se recomandă un control o dată la trei-patru ani până la împlinirea vârstei de 40 de ani. După aceea, la fiecare doi ani. Odată cu vârsta, apare un fenomen fiziologic numit prezbiopie, în urma căruia este afectată vederea de aproape. Motiv pentru care trebuie mers la oftalmolog pentru o prescripţie de ochelari de citit.

laser, glaucomul, cataracta, afecţiuni oculare,

Afecţiuni oculare ce apar odată cu înaintarea în vârstă

Cataracta

Cristalinul, care este lentila naturală a globului ocular, este format din proteine şi apă. În momentul în care proteinele îşi modifică structura, se formează cataracta. Acest lucru este frecvent la persoanele în vârstă. În general, cataracta se dezvoltă lent, iar medicul oftalmolog o poate monitoriza până când aceasta afectează vederea. Chirurgia cataractei este o procedură foarte obişnuită şi simplă pentru a o trata. Discutaţi cu medicul dumneavoastră despre alternative dacă nu vă simţiţi pregătit să vă operaţi.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena picăturile oculare Assista Oftapic Intensive pentru ochi uscaţi, deshidrataţi, iritaţi şi obosiţi. Sunt potrivite şi pentru lentile de contact.

Sindromul de ochi uscat

Lacrimile provin din glandele lacrimale şi se scurg în canalele lacrimale de la nivelul pleoapele inferioare. Dacă glandele lacrimale nu mai funcţionează corect, ochii vor deveni uscaţi şi veţi simţi disconfort. Picăturile pentru ochi vă pot ajuta, dar este indicat să mergeţi la medic pentru a exclude alte cauze.

Metode de tratament pentru sindromul de ochi uscat

laser, glaucomul, cataracta, afecţiuni oculare,

Glaucomul

Glaucomul presupune distrugerea completă şi progresivă a nervului optic. Este una dintre cele mai frecvente afecţiuni oculare, dar şi una dintre cele mai comune cauze de orbire la pacienţii peste 40 de ani. Din acest motiv, este foarte important să fie diagnosticat la timp.

Degenerescenţa maculară legată de vârstă

Macula este o parte a retinei care procesează vederea centrală. Odată cu înaintarea în vârstă, macula se deteriorează. Acest lucru cauzează o afecţiune numită degenerescenţă maculară legată de vârstă, care interferează cu activităţile zilnice, cum sunt şofatul, cititul, de exemplu. Tratamentul poate include o intervenţie chirurgicală cu laser.

Dr. Speranţa Schmitzer: „Nicio tumoră la nivelul pleoapelor nu doare”

Dezlipirea de retină

Straturile retinei se pot desprinde de ţesutul de bază. Dacă nu este tratată, dezlipirea de retină poate provoca pierderea vederii. Simptomele pot include: puncte strălucitoare sau linii deformate în câmpul vizual, senzaţia că aveţi o perdea pe ochi. Chirurgia şi tratamentul cu laser pot, adesea, reataşa straturile retinei.

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.