Revista care te menține sănătos

Știri

Perceptia durerii o face si mai greu de suportat

11 mai 2012
Share

Noi studii demonstreaza ca simplul fapt de a privi cum ni se face o injectie ar putea transforma experienta intr-una neplacuta, iar durerea s-ar putea intensifica. Durerea este cunoscuta ca fiind un mix complicat de raspunsuri in minte, dar si in corp. Un studiu din Japonia a utilizat poze emotionante pentru a modifica raspunsul la durere, in timp ce o echipa din Germania a demonstrat ca modificarea a ceea ce vad pacientii afecteaza, de asemenea, nivelul de durere.

In urma studiului din Japonia s-a ajuns la concluzia ca oamenii sunt mai sensibili la durere atunci cand sunt tristi, iar contextul este foarte important. Unui numar de 19 persoane i s-a aratat poze cu fete triste sau fericite, iar in timp ce se uitau la aceste poze, erau curentati.

In cel de-al doilea studiu s-a demonstrat ca persoanele care se uitau la ac atunci cand li se facea o injectia simt mai intens durerea, in timp ce acelea care aleg sa nu se uite nu o simt la fel.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.