Revista care te menține sănătos

Știri

Combinatia dintre alcool si energizante este foarte periculoasa!

17 februarie 2010
Share

Persoanele care amesteca bauturile energizante cu alcoolul sunt de patru ori mai predispuse sa se urec la volanul masinii lor dupa ce au petrecut decat cele care au consumat doar alcool. Bauturile energizante ofera senzatia de luciditate petrecaretilor, facandu-i sa bea mai mult alcool.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea Florida, din Statele Unite ale Americii. Specialistii spun ca energizantele ii fac pe amatorii de acest amestec sa fie mai increzatori in propriile forte. Oamenii de ştiinta au monitorizat timp de trei luni 800 de studenti care se intorceau din baruri sau discoteci, intre orele zece seara şi trei dimineata. O parte dintre voluntari preferau sa nu amestece alcoolul cu bauturi energizante, iar ceilalti amestecau cele doua tipuri de bauturi. Cercetatorii au constatat ca subiectii care au consumau alcool simplu ajungeau mai devreme acasa, iar nivelul de alcool din sange era unul scazut, de unde concluzia ca energizantele sunt cele care maresc apetitul de a bea.

Sursa: MedlinePlus

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.