Revista care te menține sănătos

Știri

Vitamina D, posibil tratament impotriva tuberculozei?

6 septembrie 2012
Share

Medicii recomanda expunerea la lumina solara minimum 15 minute pe zi, pentru ca organismul sa beneficieze de doza zilnica recomandata de vitamina D.

Beneficiile vitaminei D sunt numeroase, dintre acestea putem aminti: scaderea nivelului de colesterol din sange, reducerea tensiunii arteriale, eliminarea simptomelo rspecifice tulburarilor afective sezoniere, ameliorarea psoriazisului, a artritei etc.

Insa, noi studii arata ca efectele pozitive ale vitaminei D nu se opresc aici: testele realizate de specialistii britanici pe 95 de pacienti cu tuberculoza arata ca tratamentulcombinat (antibiotice+vitamina D) poate grabi procesul de eliminare a inflamatiei, aparut ca urmare a infectiei din corp.

Pe langa tuberculoza, vitamina D ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor in cazul bolilor pulmonare sau sepsis (infectie in sange), se mai arata in studiul realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Queen Mary din Londra.

Paula Rotaru

Sursa: www.bbc.co.uk

Nota pentru articolul «Vitamina D, posibil tratament impotriva tuberculozei?»:2.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.