Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sucul de rosii reduce alcoolemia mai repede

29 octombrie 2012
Share

Specialistii niponi au ajuns la concluzia ca sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului din organism. Rezultatele celor mai recente cercetari ale acestora, prezentante la un congres al Societatii Japoneze de Nutritie, sunt surprinzatoare.

Acestia au masurat evolutia alcoolemiei in cadrul unui grup de voluntari carora li s-a dat sa bea 50 centilitri de apa plata si 10 centilitri dintr-o bautura locala (shoclu), cu un continut de alcool de 25%. Dupa cateva zile, voluntarii au primit aceeasi cantitate de shoclu, insotita insa de 50 centilitri de suc de rosii. In cazul celui de-al doilea experiment, alcoolemia a scazut foarte mult dupa numai o ora, iar alcoolul din organism a disparut total dupa patru ore, in timp ce prima oara, cand li s-a dat sa bea apa, a fost nevoie de cinci ore pentru a disparea orice urma de alcool.

Oricum, specialistii niponi au tinut sa precizeze faptul ca experimentul lor se refera la cantitati mici de alcool, iar un consum foarte mare de rosii nu poate impiedica alcoolul sa produca efecte daunatoare, in cazul in care se face exces.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Sucul de rosii reduce alcoolemia mai repede»:5.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *



Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate