Revista care te menține sănătos

Știri

Sucul de rosii reduce alcoolemia mai repede

29 octombrie 2012
Share

Specialistii niponi au ajuns la concluzia ca sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului din organism. Rezultatele celor mai recente cercetari ale acestora, prezentante la un congres al Societatii Japoneze de Nutritie, sunt surprinzatoare.

Acestia au masurat evolutia alcoolemiei in cadrul unui grup de voluntari carora li s-a dat sa bea 50 centilitri de apa plata si 10 centilitri dintr-o bautura locala (shoclu), cu un continut de alcool de 25%. Dupa cateva zile, voluntarii au primit aceeasi cantitate de shoclu, insotita insa de 50 centilitri de suc de rosii. In cazul celui de-al doilea experiment, alcoolemia a scazut foarte mult dupa numai o ora, iar alcoolul din organism a disparut total dupa patru ore, in timp ce prima oara, cand li s-a dat sa bea apa, a fost nevoie de cinci ore pentru a disparea orice urma de alcool.

Oricum, specialistii niponi au tinut sa precizeze faptul ca experimentul lor se refera la cantitati mici de alcool, iar un consum foarte mare de rosii nu poate impiedica alcoolul sa produca efecte daunatoare, in cazul in care se face exces.

Cristina Ionescu

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.