Revista care te mentine sanatos

Stiri

Vaccinul contra bolilor de inima, mai aproape de realitate

7 septembrie 2012
Share

Cercetatorii de la Institutul de Alergie si Imunologie La Jolla au identificat un anumit tip de celule imunitare (CD4 T) care sunt implicate in atacul inflamator asupra peretilor arterelor.

In plus, aceste celule se comporta ca si cand ar fi intalnit anterior antigena (substanta care poate provoca formarea anticorpilor) ce cauzeaza atacul similar modului in care sistemul imunitar raspunde in cazul bolilor autoimune.

Se pare ca celulele imunitare au memorie, iar antigena implicata este de fapt o proteina normala pe care organismul o confunda ca fiind straina, lansandu-se astfel atacul imun, ceea ce duce la inflamarea arterelor.

Vaccinul ar putea induce toleranta la aceasta proteina, astfel incat atacul sa fie stopat. Realizarea vaccinului ar putea dura ani de zile, dar odata lansat, acesta ar putea opri componenta inflamatorie a bolilor de inima.

Ruxandra Raica

Sursa: www.inquisitr.com

Nota pentru articolul «Vaccinul contra bolilor de inima, mai aproape de realitate»:5.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate