Revista care te mentine sanatos

Stiri

Aveti copii hiperactivi? Motivul nu este cofeina consumata in timpul sarcinii

16 iulie 2012
Share

Daca aveti copii hiperactivi, nu trebuie sa dati vina pe faptul ca ati baut cafea pe perioada sarcinii. Un studiu realizat pe un numar de 3.400 de copii de 5 si 6 ani nu a descoperit nicio legatura intre problemele de comportament si consumul de cofeina. Tinerii ale caror mame au baut trei cesti de cafea pe zi nu prezentau niciun risc de a suferi probleme de concentrare fata de cei ai caror mame nu au consumat deloc cafea.

 

Cu toate acestea, asta nu inseamna ca femeile gravide pot consuma cofeina in voie, deoarece, in afara problemelor comportamentale, nu au fost analizate alte aspecte asupra carora ar putea avea repercusiuni. Femeile insarcinate nu ar trebui insa sa consume mai mult de 200 mg de cofeina pe zi.

 

Cofeina in exces poate duce la o greutate mica a copilului la nastere si poate provoca, de asemenea, un avort spontan. Cu toate acestea, intrebarea daca aportul de cofeina din timpul sarcinii ar putea afecta dezvoltarea copilului ramane in continuare, asta desi, pana in prezent, exista foarte putine dovezi.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Aveti copii hiperactivi? Motivul nu este cofeina consumata in timpul sarcinii»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate