Revista care te menține sănătos

Știri

Premiera medicala nationala in urologie

20 mai 2013
Share

Cea de-a 29-a editie a Congresului National de Urologie ROMURO a adunat in Capitala specialisti de top din urologia romaneasca si internationala. Pe parcursul celor patru zile dedicate urologiei si inovarii in acest domeniu medical au avut loc mai multe sesiuni si dezbateri conduse de renumiti profesori urologi din tara, dar si din strainatate.

Astfel, o operatie realizata in premiera nationala de o echipa mixta romano-austriaca la Centrul de Chirurgie Urologica si Transplant Renal Fundeni a fost prezentata la cea de-a 29-a editie a Congresului National de Urologie ROMURO.

„Este vorba de procedura chirurgicala de neuromodulare a tractului urinar inferior, ca modalitate de tratament complex al incontinentei urinare prin imperiozitate, refractara la tratamentul clasic. Interventia a fost realizata cu succes de o echipa mixta romano-austriaca sub indrumarea doctorului Johann Wachter, medic chirurgie urologica la Donauspital din Viena, cu o experienta de peste 20 de ani in acest domeniu”, a afimrat, prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, seful Centrului de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni.

Procedura consta in implantul la nivelul nervilor fesieri a doi electrozi cuplati ulterior cu un generator de impulsuri electrice ce regleaza activitatea nervoasa, senzoriala si motorie a vezicii urinare, reducand frecventa urinarii si imbunatatind continenta urinara a pacientilor care prezinta aceasta patologie. Interventia chirurgicala a durat o ora, pacienta, o tanara de 26 de ani care avea o suferinta urinara cronica, ce implica mictiuni multiple (25/zi si 10/noapte), a fost anesteziata general. Costurile unei astfel de interventii ajung la 12.000 de euro. In cazul de fata, costul a fost finantat de producatorul echipamentului medical.

Specialistii afirma ca incontinenta urinara reprezinta o patologie urologica frecvent intalnita. Afecteaza in special femeile dupa varsta de 60 de ani, fiind estimat ca 35% dintre femeile care au trecut de aceasta varsta sufera de incontinenta urinara intr-o forma sau alta. Din pacate, de cele mai multe ori, tratamentul medicamentos nu ajuta la ameliorarea acestei boli.

 

Text: Irina Prodan

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.