Revista care te menține sănătos

Wellness club

Puneţi-vă metabolismul la treabă! 6 metode eficiente

4 mai 2023
Share
Puneţi-vă metabolismul la treabă! 6 metode eficiente

Când vine vorba despre scăderea în greutate, în primul rând, ne gândim la o dietă alimentară strictă, dar soluţia nu este completă. Metabolismul are un rol foarte important în modul în care fiecare dintre noi asimilează caloriile şi vestea bună este că poate fi stimulat prin abordarea unui stil de viaţă echilibrat.

Metabolismul foloseşte combustibilul pe care i-l furnizăm prin hrană, apă şi oxigen pentru a elibera energie. „Rata metabolică bazală” se referă la cheltuielile calorice pe care corpul le face în condiţii de repaus total, cu scopul menţinerii funcţiilor vitale, a temperaturii constante, dar şi pentru digestia alimentelor.

Organismul fiecăruia dintre noi arde un număr diferit de calorii în timp ce îndeplineşte toate aceste sarcini, astfel că ritmul în care reuşim să pierdem kilogramele în exces este diferit pentru fiecare. În medie, rata metabolică bazală reprezintă 60% din consumul de energie, activitatea fizică acoperă 30%, iar caloriile consumate pentru digestia alimentelor, 5%-10%. Din fericire, există metode care ne permit accelerarea metabolismului. Iată 6 dintre acestea.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar LipidoSlim care susţine procesul de slăbire şi îmbunătăţirea metabolismului.

1. Alimentaţia corectă

La acest capitol, cea mai importantă regulă este să nu săriţi peste micul dejun, o masă foarte importantă pentru organism, având în vedere numărul mare de ore scurse de la ultima masă. Când săriţi peste micul dejun, începeţi ziua cu un metabolism deja lent. Dacă ştiţi că aveţi în plan activităţi fizice care implică un consum mare de energie, micul dejun şi masa de prânz trebuie să fie mai consistente.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ApetitSlim; care susţine procesul de slăbire şi ajută la controlarea apetitului.

2. Aportul crescut de proteine

Organismului îi sunt necesare mai multe calorii pentru procesarea proteinelor decât pentru arderea carbohidraţilor sau grăsimii, deci un aport crescut de proteine creşte metabolismul. Somonul, tonul şi codul sunt surse excelente de proteine slabe, cu un conţinut scăzut de grăsimi şi de calorii, şi conţin acizi graşi Omega-3,foarte buni pentru organism. Totodată, orice carne slabă este bună pentru accelerarea ratei metabolice.

3. Apă suficientă

Procesul de ardere metabolică are nevoie de apă pentru a se derula eficient. Două căni de apă rece pot accelera metabolismul cu 30%, mai mult de o oră. Consumaţi cel puţin doi litri de apă pe zi pentru a menţine un nivel optim de hidratare şi pentru a beneficia în plus de un efect detoxifiant.

4. Mai multă mişcare

Cu toate că atunci când doriţi să scăpaţi de kilogramele în exces regimul alimentar este de bază, acesta trebuie asociat cu un program regulat de activităţi fizice, care vor stimula metabolismul.

Potrivit studiilor, restricţionarea hranei poate suprima metabolismul cu până la 20%, din cauza reducerii masei musculare şi a depozitelor de grăsime. Astfel, mai multă masă musculară înseamnă arderi mai intense, un motiv numai bun pentru a renunţa la dietă pentru totdeauna şi a vă concentra mai mult pe un stil de viaţă activ, combinat cu o alimentaţie sănătoasă, cu mese regulate.

5. Exerciţiile cardio şi antrenamentele de forţă

Dintre exerciţiile fizice, exerciţiile de tip cardio sunt esenţiale pentru revigorarea metabolismului. Cel puţin două şedinţe de 45 de minute de efort intens pe săptămână sunt suficiente pentru a menţine metabolismul la un nivel ridicat.

Combinaţi antrenamentele de forţă, bazate pe ridicarea de greutăţi, cu programe alerte de cardio şi veţi arde o cantitate suplimentară de 200-300 de calorii pe zi.

Descoperiti beneficiile exercitiilor cardio!

6. Somnul suficient

O singură noapte pierdută reduce rata metabolică de repaus cu aproximativ 5% în primele ore ale zilei următoare. Mai mult, privarea de somn declanşează hormonii ce stimulează apetitul şi gestionează încărcarea cu energie, ducând, astfel, la un metabolism deficitar.

Pentru tineri şi adulţi specialiştii recomandă între 7 şi 9 ore de somn, iar pentru persoanele trecute de 65 de ani sunt considerate suficiente 7-8 ore de somn.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.