Revista care te menține sănătos

Wellness club

6 motive pentru care vă treziţi dimineaţa cu dureri de cap

24 iunie 2022
Share
6 motive pentru care vă treziţi dimineaţa cu dureri de cap

Durerile de cap ce apar dimineaţa, imediat ce v-aţi trezit, sunt extrem de neplăcute şi sunt ultimul lucru de care aveţi nevoie înainte de a merge la serviciu. O astfel de durere de cap provoacă frustrare şi poate da întregul program matinal peste cap.

Medicii spun că exista soluţii pentru a o evita şi dacă aveţi grijă de organismul vostru, durerea nu va mai reveni. Iată câteva sfaturi esenţiale care vă pot scăpa de durerile de cap matinale.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar SomnControl care prin ingredientele sale ajută la reducerea stresului şi la îmbunătăţirea calităţii somnului, fiind un remediu eficient pentru insomnie.

1. Durata somnului

Specialiştii atrag atenţia că în fiecare noapte ar trebui să vă odihniţi între 7 şi 8 ore. În momentul în care odihna este sub acest interval, organismul intră într-o aşa-numită „stare de panică” şi răspunde prin mecanismul hormonal „fight or flight” („luptă sau fugi”), care se traduce, practic, printr-o creştere a tensiunii arteriale, a bătăilor inimii, dar şi prin apariţia stresului.

Ce este de făcut? O soluţie de moment sunt antiinflamatoarele, care pot ajuta la reducerea sau chiar la dispariţia cefaleei. O altă variantă este reprezentată de un somn scurt, de 20-30 de minute, însă nu trebuie depăşită o jumătate de oră, pentru că durerea de cap nu numai că nu va trece, dar este posibil să se înteţească. Pe de altă parte, dacă depăşiţi 9 ore de somn pe noapte, nivelul de serotonină din creier poate scădea, iar acest lucru cauzează dureri de cap.

Dureri de cap? Iată ce trebuie să evitaţi

durerile de cap

2. Endorfinele pot fi responsabile de cefalee

Dimineaţa, nivelul endorfinelor, hormoni responsabili cu starea de bine, este unul foarte scăzut, iar asta duce şi la scăderea nivelului altor neurotransmiţători, precum serotonina. Acest efect în lanţ este tradus prin micşorarea vaselor de sânge din creier, care poate da dureri de cap. O soluţie la îndemână este efectuarea exerciţiilor fizice, care cresc nivelul de endorfine.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl. Este recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

3. Consumul de alcool

Indiferent de cantitatea de alcool consumată cu o seară înainte, aflaţi că aceasta poate fi o cauză a durerilor de cap. Doar câteva paharele de alcool duc la deshidratare, ce înseamnă o reducere a volumului de sânge care ajunge în creier. Apa, băuturile pe bază de electroliţi sau vitamina C pot fi soluţii rapide pentru o dimineaţă fără dureri de cap.

secundara_dureri_de_cap_inainte de SFORAITUL SI APNEEA IN SOMN

4. Sforăitul şi apneea în somn

Pe lângă faptul că vă veţi odihni cu întreruperi, sforăitul poate fi un semn al apneei în somn. Această afecţiune este caracterizată prin senzaţii de sufocare, chiar de oprire a respiraţiei pentru o perioadă scurta de timp. Aceste episoade de respiraţie anormală înseamnă că o cantitate mai mică de oxigen ajunge la creier, iar de aici apare şi durerea de cap.

5. Stările de depresie

Dacă aveţi stări depresive dimineaţa, acestea pot fi o altă cauză a cefaleei. Stările depresive sunt asociate cu niveluri scăzute ale hormonului serotonină. În cazul în care nu puteţi scăpa repede de sentimentele negative, trebuie să vă adresaţi medicului. Acesta vă va prescrie antidepresive şi şedinţe de terapie care vă vor ajuta să vă puneţi din nou pe picioare!

Cofeina: bună sau rea pentru sănătate?

durerile de cap

6. Cafeaua de dimineaţă

Pentru mulţi, cafeaua este nelipsită, în fiecare dimineaţă, dar ştiaţi că dacă nu o beţi la timp are şi efecte de „sevraj”? Dacă nu o consumaţi la ora la care este organismul obişnuit, este posibil să înceapă să vă doară capul. Aşadar, beţi cafeaua la aceeaşi ora în fiecare dimineaţă. Dacă vreţi să renunţaţi la ea, faceţi acest lucru reducând treptat cantitatea ingerată.

În mod normal, respectând câteva norme pentru o viaţă sănătoasă, durerile de cap matinale ar trebui să dispară. Atenţie însă, în anumite cazuri, durerile extreme pot însemna anevrisme sau chiar tumori cerebrale. Primul semnal de alarmă sunt durerile de cap foarte dese, mai mult de două ori pe săptămână, într-un interval de trei până la şase luni.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.