Revista care te menține sănătos

Wellness club

Ponturi prin care tineti sub control boala Crohn

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
1 august 2022
Share
Exclusiv online
Ponturi prin care tineti sub control boala Crohn

Din ce in ce mai multe persoane care sufera de boala Crohn cauta metode care sa le imbunatateasca sanatatea. Ajustarea dietei este, de obicei, primul pas pentru a tine sub control boala. Pentru acest lucru, exista numeroase diete.

Insa, exista alte trei moduri prin care puteti tine boala Crohn sub control. Acestea sunt la fel de importante precum dieta si nu trebuie ignorate. Iata care sunt.

Odihna suficienta

Somnul este un proces de vindecare si de reechilibrare pentru corp. Activitatile de zi cu zi pot cauza anumite dezechilibre, insa, in timpul somnului, corpul se regleaza. Persoanele care sufera de boala Crohn sunt mai predispuse la oboseala. Din acest motiv, igiena somnului si pauzele de odihna sunt esentiale in acest caz, pentru a mentine nivelul de energie optim.

Unele dintre metodele prin care puteti optimiza calitatea somnului sunt:

 • Evitarea folosirii dispozitivelor electronice cu cateva ore inainte de culcare
 • Purtarea unei masti de somn
 • Acoperirea ferestrelor cu draperii opace
 • Evitarea consumului de bauturi ce contin cofeina sau de ciocolata seara

Pe langa faptul ca va ofera energie, somnul combate si inflamatia. Ameliorarea inflamatiei este esentiala in boala Crohn, fiind o boala inflamatorie. Puteti gasi numeroase metode prin care va puteti imbunatati calitatea somnului singur sau ajutat de familie sau de un specialist.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar SomnControl, un remediu eficient pentru reducerea stresului, îmbunătăţirea calităţii somnului şi combaterea insomniei.

Combaterea stresului

Evitarea stresului poate imbunatati orice tip de afectiune medicala. Pentru a realiza acest lucru, exista mai multe metode. In primul rand, insa, este esential sa identificati factorii care duc la apritia stresului. Locul de munca, o relatie nefericita sau alte evenimente neplacute pot adauga stres in viata fara sa realizati, uneori.

Desi pare greu, eliminarea acestor factori stresanti va poate aduce numeroase beneficii pentru sanatatea generala, dar mai ales daca suferiti de boala Crohn.

Exista mai multe metode prin care puteti alunga stresul, precum:

 • Plimbarea in aer liber, in parcuri, padure sau la munte
 • Baile lungi, calde si relaxante
 • Cititul unei carti
 • Pictatul
 • Practicarea de yoga sau meditatie
 • Scrierea unui jurnal
 • Masajul
 • Dansul

Oricare activitate mentionata contribuie la ameliorarea stresului. Cel mai important lucru este sa identificati activitatea care va face placere si va relaxeaza.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl, recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

inainte-de-Exercitiile-fizice

Exercitiile fizice

Exercitiile fizice sunt benefice pentru mentinerea sanatatii si a siluetei. Insa, in cazul persoanelor care sufera de boala Crohn, acestea previn pierderea masei osoase.

Din cauza inflamatiei, malabsorbtiei si a medicamentelor, aproximativ jumatate dintre persoanele cu boala Crohn dezvolta osteopenie care, in timp, duce la osteoporoza.

Insa, daca practicati exercitii fizice in mod constant, va puteti imbunatati calitatea somnului si puteti ameliora stresul. In plus, exercitiile fizice pot combate si inflamatia caracteristica bolii Crohn.

Este important sa identificati tipurile de exercitii fizice care va fac placere. Puteti incepe cu sporturi mai usoare, precum plimbarile in parc, inotul sau ciclismul. Este suficient sa efectuati 30 de minute zilnic, insa trebuie sa fie constante pentru a avea beneficii maxime si pentru a ameliora simptomele din boala Crohn.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.