Revista care te menține sănătos

Știri

Pedalatul ar putea ajuta persoanele care sufera de Parkinson

29 noiembrie 2012
Share

Oamenii de stiinta spun ca ciclismul ar putea usura simptomele Parkinsonului, potrivit cercetatorilor. Miscarile fizice exercitate in timp ce o persoana pedaleaza imbunatatesc regiunile creierului legate de aceasta boala si cresc abilitatile de coordonare si echilibru ale pacientului. Simptomele Parkinsonului includ tremor, probleme de vorbire etc.

Expertii de la Institutul Clinic de Cercetare din Clevland, Ohio, au realizat o serie de scanari ale creierului la un numar de 26 de pacienti care au facut miscare pe bicicleta de trei ori pe saptamana, timp de doua luni. S-a descoperit ca pedalatul viguros amplifica legatura dintre regiunile creierului care ne ajuta sa ne miscam. De asemenea, se doreste analizarea efectului bicicletei medicinale asupra sanatatii. Asadar, persoanele care sufera de Parkinson sunt incurajate sa faca miscare de trei ori pe saptamana deoarece aduce beneficii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.