Revista care te menține sănătos

Știri

Ridurile pot fi indepartate prin injectarea cu propriile celule

26 august 2011
Share

Femeile au acum alternativa ideala la renumitul Botox, dusmanul ridurilor prezente pe chipurile tuturor doamnelor si domnisoarelor, mai mult sau mai putin exigente cu aspectul lor fizic.

Noua tehnica de reintinerire se numeste LaViv si consta in recoltarea celulelor fibroblaste din spatele urechii pacientei, dupa care sunt tratate timp de 90 de zile, astfel incat sa produca milioane de alte noi celule. Acestea sunt apoi injectate in zona unde se doreste interventia, pe parcursul a 3 sesiuni, la intervale de 5 saptamani.

Acele fibroblaste nou create au capacitatea de a produce colagen, elastina si acid hialuronic, elemente care ajuta la reintinerirea pielii.

Inainte ca metoda sa fie aprobata de Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente (FDA), producatorul tehnologiei a efectuat un studiu pe o durata de 6 luni, care a implicat 421 de femei. Expertii FDA au apreciat ca liniile zambetului pacientelor sunt estompate in mod natural, odata cu trecerea timpului, fara a avea efectul de paralizie, cum se intampla in cazul injectarii cu Botox.

Diferenta dintre Botox si LaViv consta tocmai in aceasta estompare progresiva, non-invaziva a ridurilor de expresie, si efectele pe termen lung care, in cazul LaViv se pastreaza pana la 7 ani, asa cum marturiseste o participanta la studiu, spre deosebire de efectele Botoxului care se pastreaza intre 3 si 6 luni.

Exista totusi efecte adverse semnalate pe parcursul cercetarii, precum: eritem, echimoze, sangerari, umflaturi si durere in locul unde s-a facut injectia.

Tratamentul LaViv va costa intre 1600 si 3.300 de dolari, deci are un dezavantaj ca pret fata de tratamentul cu Botox, care costa in jur de 160 de dolari.

Paula Rotaru

Sursa: www.lunchtimeboobjob.com

www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.