Revista care te mentine sanatos

Stiri

Dieta bogata in magneziu ar putea reduce riscul de AVC

1 februarie 2012
Share

Persoanele care consuma foarte multe alimente bogate in magneziu, cum ar fi legumele cu frunze verzi, nucile si fasolea, sufera mai putine accidente vasculare cerebrale (AVC), potrivit unei analize internationale care a acoperit aproximativ 250.000 de persoane.

Studiul s-a bazat pe dozele de magneziu luate din alimente, si nu din pilule. Aportul alimentar de magneziu reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale, in special riscul de AVC ischemic.

S-a descoperit, asadar, ca pentru fiecare 100 miligrame de magneziu ce proveneau din alimente, riscul accidentului vascular cerebral ischemic (provocat de obicei de un cheag de sange) a scazut cu pana la 9%. Desi mai sunt necesare studii in acest domeniu, se pare ca dieta bogata in fructe, legume si cereale cu un continut scazut de sodiu asigura necesarul de potasiu si magneziu care ajuta la reducerea riscului de producere a AVC.

Ruxandra Raica

Sursa: www.reuters.com

Nota pentru articolul «Dieta bogata in magneziu ar putea reduce riscul de AVC»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *



Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate