Revista care te mentine sanatos

Stiri

Analiza de sange care prezice cat mai avem de trait

6 iunie 2011
Share

Un nou test de sange, elaborat de catre oamenii de stiinta de la Centrul National Spaniol de Cercetari Oncologice din Madrid, ar putea prezice cati ani mai avem de trait, in functie de viteza de imbatranire, dezvaluita de lungimea cromozomilor. Testul masoara cu exactitate lungimea telomerilor unei persoane, indicatori reprezentativi ai vitezei de imbatranire la om. Telomerii reprezinta sectiuni de ADN, plasate la capetele cromozomilor, cu rol de a impiedica dezintegrarea acestora, respectiv de a intarzia procesul de imbatranire.

Cu cat fragmentele de telomeri sunt mai scurte, cu atat celulele nu mai sunt protejate si mor. In urma recentei descoperiri se vor putea efectua astfel de masuratori care vor prezice cu exactitate viteza de imbatranire.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.telegraph.co.uk

Nota pentru articolul «Analiza de sange care prezice cat mai avem de trait»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate