Revista care te menține sănătos

Știri

Hrana solida, nerecomandata bebelusilor sub 6 luni

2 aprilie 2013
Share

Din ce in ce mai multi parinti incep sa isi hraneasca bebelusii cu mancare solida inainte de a implini 4 luni, potrivit unui studiu in domeniu. Expertii sfatuiesc parintii sa nu introduca acest tip de alimentatie in dieta bebelusilor pana la varsta de cel putin sase luni.

Acest tip de hrana este legat de aparitia obezitatii, precum si de alte probleme cronice, iar acest lucru inseamna ca bebelusul va primi mai putin lapte matern, ceea ce scade sansele de a obtine beneficii, precum protectia impotriva infectiilor.

Intr-un studiu realizat de Academia Americana de Pediatrie intre anii 2005 si 2007, 40% dintre mame au spus ca le dadusera celor mici mancare solida inainte de 4 luni. Din punct de vedere al organismului, bebelusii nu sunt pregatiti sa primeasca aceasta mancare, pentru ca prezinta dificultati la mestecarea si inghitirea ei. Foarte multe mame apeleaza la mancarea solida, deoarece cred ca bebelusii plang de foame, insa comunicarea intre mame si medicii pediatri este mai mult decat necesara.

 

 

Ruxandra Raica

Sursa: Health24.com

Nota pentru articolul «Hrana solida, nerecomandata bebelusilor sub 6 luni»:2.50/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.