Revista care te menține sănătos

Coronavirus

OMS atenţionează că ibuprofenul poate fi periculos în cazul persoanelor cu coronavirus

9 noiembrie 2020
Share
OMS atenţionează că ibuprofenul poate fi periculos în cazul persoanelor cu coronavirus

Persoanele suspecte de infectarea cu noul coronavirus – COVID-19 – trebuie să evite automedicaţia cu produse ce conţin ibuprofen, a anunţat purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Christian Lindmeier.

Recomandarea vine în contextul în care nu există studii care să confirme o legătură între agravarea simptomelor şi ibuprofen, ci doar o suspiciune. În cazul simptomatologiei specifice, se recomandă administrarea medicamentelor ce conţin paracetamol până la finalizarea unor cercetări ce se află în plină desfăşurare.

Ministrul Sănătăţii din Franţa a lansat această ipoteză

Olivier Véran, ministrul Sănătăţii din Franţa, a recomandat în data de 14 martie ca ibuprofenul să fie înlocuit de paracetamol în cazul persoanelor suspecte de infectare cu COVID-19 sau în cazul celor care au contractat deja virusul. „Administrarea de antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon) ar putea fi un factor agravant al infectării cu COVID-19. În caz de febră luaţi paracetamol. Dacă deja luaţi antiinflamatoare, cereţi sfatul medicului”, i-a sfătuit Olivier Véran pe cetăţenii francezi.

Ce spune una dintre companiile care produce ibuprofen

Imediat după anunţul ministrului Sănătăţii din Franţa, compania britanică Reckitt Benckiser a reacţionat.

„Utilizarea adecvată a ibuprofenului și a paracetamolului este încă recomandată în prezent de majoritatea autorităților europene din domeniul sănătății, ca parte a tratamentului simptomatic al COVID-19. Reckitt Benckiser nu are informaţii că ibuprofenul are un impact negativ asupra pacienţilor care suferă de infecție cu COVID-19. Reckitt Benckiser nu a primit informaţii noi de siguranţă şi nici nu a fost implicată în evaluarea niciunui eveniment negativ cu privire la utilizarea ibuprofenului în cazul COVID-19”, anunţă Reckitt Benckiser, una dintre companiile care produce medicamente pe bază de ibuprofen.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.