Revista care te menține sănătos

Coronavirus

NASA a creat un pandantiv care vă avertizează când duceţi mâinile la faţă (VIDEO)

Alin Claudiu Popescu; sursa: medeng.jpl.nasa.gov
9 noiembrie 2020
Share
NASA a creat un pandantiv care vă avertizează când duceţi mâinile la faţă (VIDEO)

Nu reuşiţi să vă controlaţi impulsul de a vă atinge faţa? Administrația Națională Aeronautică și Spațială din SUA (NASA) a creat un pandantiv care vă avertizează, prin vibraţie, de fiecare dată când vă duceţi mâinile către faţă. Extrem de util, mai ales acum în perioada pandemiei cu noul coronavirus, pandantivul numit PULSE a fost realizat de Jet Propulsion Lab, Institutul de Tehnologie din California, ce aparţine de NASA. Noua descoperire este un ajutor în plus dat autorităţilor din întreaga lume ce încearcă oprirea răspândirii cu SARS-CoV-2. Oamenii de ştiinţă ne aduc aminte să nu uităm însă de spălatul mâinilor, de distanţarea socială şi de purtarea măştii.

pandantiv NASA

Pandantivul poate fi făcut aproape de oricine

Atingerea mâinilor de suprafeţe contaminate şi ulterior atingerea gurii, nasului sau ochilor, poate reprezenta o cale de intrare a noului coronavirus în organismul nostru. Tocmai de aceea, cercetătorii de la NASA au făcut publice piesele necesare şi instrucţiunile de asamblare, în sistem open source (adică oricine le poate utiliza) şi spun că persoane fizice sau companii vor putea reproduce, perfecționa şi îmbunătăți PULSE și că vor putea face pandantivele disponibile cu uşurinţă pentru distribuție. Printre cele mai importante piese ale pandantivului se numără un senzor de proximitate, un motoraş cât o monedă, care vibrează, un tranzistor şi o baterie de 3 volţi. Designul pandantivului poate fi schimbat, atât timp cât se păstrează dimensiunile, astfel încât piesele să intre şi în noul model. Pe lângă piesele menţionate este nevoie şi de o imprimantă 3D.


Deschide videoclipul

„Scopul nostru a fost să creăm un dispozitiv simplu care să poată ajuta la reducerea răspândirii coronavirusului. Sperăm, de asemenea, că publicul poate îmbunătăţi în continuare acest concept. Pe măsură ce ne întoarcem în spațiile noastre de birou și încercăm să ne reintegrăm în societate, credem că PULSE i-ar putea ajuta pe oameni să rămână cât mai sănătoși”, spun cercetătorii.

Nota pentru articolul «NASA a creat un pandantiv care vă avertizează când duceţi mâinile la faţă (VIDEO)»:4.33/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.