Revista care te menține sănătos

Coronavirus

OMS a declarat stare de urgenţă privind epidemia provocată de coronavirus

9 noiembrie 2020
Share
OMS a declarat stare de urgenţă privind epidemia provocată de coronavirus

Epidemia provocată coronavirusul din China (Wuhan) a devenit o situaţie de urgenţă internaţională, însă directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a rugat guvernele lumii să nu impună restricţii de călătorie sau de comerţ Chinei.

Tedros Adhanom Ghebreysus a spus că OMS a declarat stare de urgenţă şi doreşte creşterea ratei de răspuns împotriva pericolului creat de coronavirus, pentru a-l face să nu se răspândească în ţările cu sisteme de sănătate publică slabe, până acum confirmându-se peste 10.000 de cazuri, dintre care 98 fiind în afara Chinei.

„Motivul principal al acestei declaraţii nu este ceea ce se întâmplă în China, ci ceea ce se întâmplă în alte ţări”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Până acum, nu a avut loc niciun deces în afara Chinei, iar pentru asta trebuie să le fim recunoscători. Deşi aceste cifre sunt relativ mici în comparaţie cu numărul de cazuri din China, trebuie să acţionăm colectiv pentru a limita răspândirea coronavirusului”, a mai precizat el.

Comitetul pentru situaţii de urgenţă a făcut o serie de recomandări, iar Tedros a declarat că „nu există niciun motiv pentru a lua măsuri care să restricţioneze călătoriile și comerțul internațional”. De asemenea, a spus că este important să combată zvonurile și dezinformarea care circulă despre focar.

Ce trebuie să ştiţi despre coronavirus

Două cazuri de coronavirus şi în Marea Britanie

Reprezentaţii medicali din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au spus că, în urma evaluării, riscul a crescut de la scăzut la moderat. „Acest lucru nu înseamnă că riscul pentru infectarea persoanelor din Marea Britanie s-a schimbat în acest stadiu, ci că guvernul ar trebui să planifice pentru toate eventualitățile”, au spus într-un comunicat. Astăzi, două cazuri de coronavirus au fost confirmate şi în Marea Britanie.

Până în acest moment, potrivit celui mai recent bilanţ, cel puțin 213 oameni au murit în China din cauza coronavirusului, înregistrându-se peste 10.000 de cazuri în toață țara. În alte 18 țări din lume au fost raportate 98 de cazuri de îmbolnăviri.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.