Revista care te menține sănătos

Coronavirus

COVID-19 şi gripă, în acelaşi timp! Primul caz din lume este în Mexic

9 noiembrie 2020
Share
SARS-CoV-2, COVID-19, coronavirus, gripă, gripă şi coronavirus mexic, pandemie,

Autoritățile din Mexic anunță că o pacientă de 54 de ani este primul caz diagnosticat din lume cu COVID-19 şi gripă, depistate simultan. Faptul că noul coronavirus şi virusul gripal pot afecta, în acelaşi timp, un pacient reprezintă un motiv puternic de îngrijorare pentru medici, în condiţiile în care sistemele de sănătate din întreaga lume sunt deja suprasolicitate. În plus, existenţa simultană în organism a coronavirusului şi a virusului gripal poate complica extrem de mult găsirea unui tratament eficient pentru pacientul în cauză.

Pacienta a suferit de cancer şi obezitate

Conform informaţiilor oferite de autorităţile mexicane, pacienta de 54 de ani suferă de cancer şi are un istoric medical de obezitate şi boală obstructivă pulmonară cronică. Iniţial ea a fost spitalizată cu diagnosticul de COVID-19. După câteva săptămâni, perioadă în care a fost şi externată, medicii au descoperit şi prezenţa virusului gripal. În acest moment, starea pacientei este stabilă.

„Institutul Naţional de Ştiinţe Medicale şi Nutriţie Salvador Zubirán informează că a fost diagnosticat primul caz al unui pacient cu gripă şi COVID-19, în acelaşi timp. Mai mult decât confluenţa virusului gripal şi coronavirusului în acelaşi pacient, lucru complet neobişnuit, ne preocupă faptul că pandemia de coronavirus se alătură sezonului gripal, iar această situaţie poate duce la supraaglomerarea spitalelor”, a declarat dr. Alejandro Macias, responsabil al gestionării epidemiei de gripă din Mexic din 2009.

Informaţia a fost confirmată şi de directorul general de epidemiologie, din cadrul Ministerului Sănătăţii din Mexic, Jose Luis Alomia: „A fost raportat în Mexic primul caz privind prezenţa simultană a celor două virusuri, atât a virusului SARS-CoV-2, agentul patogen care provoacă boala COVID-19, precum şi a virusului AH1N1, care declanşează gripa”.

Mexicul a fost lovit extrem de puternic de epidemia declanşată de noul coronavirus SARS-CoV-2. Până la data de 13 octombrie 2020 au fost raportate 821.045 de cazuri şi 83.945 de decese. Cele mai multe cazuri au fost depistate în data de 2 august 2020, atunci când testele au arătat că 9.866 de pacienţi sunt infectaţi cu SARS-CoV-2.

Nota pentru articolul «COVID-19 şi gripă, în acelaşi timp! Primul caz din lume este în Mexic»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate