Revista care te menține sănătos

Știri

Limba are un al saselea simt al gustului

3 februarie 2012
Share

Dulce, amar, sarat, acru, picant – acestea sunt gusturile pe care receptorii prezenti pe suprafata limbii le pot detecta. Recent, cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Washington (SUA) au reusit sa identifice o modificare genetica in structura celulara a organismului care ii poate face pe unii oameni mult mai sensibili la moleculele de grasime.

Se pare ca pofta pentru alimentele grase este strans legata de nivelurile scazute de proteina CD36. Nivelurile acesteia nu au doar o cauzalitate genetica, ci pot fi destabilizate si de consumul crescut de grasimi pe parcursul vietii, care reduc productia acestei proteine in corp.

Studiul a inclus 21 de persoane supraponderale care au fost rugate sa guste diverse compozitii din trei cupe si sa o identifice pe cea mai grasa. S-a descoperit ca participantii care au nimerit raspunsul corect sunt de opt ori mai sensibili la prezenta grasimii in alimente, avand un nivel crescut de CD36.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.