Revista care te mentine sanatos

Stiri

Copiii mai mici de 12 ani, interzis la echinacea

21 septembrie 2012
Share

Agentia de Reglementare a Medicamentelor si Asistentei Medicale din Marea Britanie trage un semnal de alarma asupra suplimentelor pe baza de plante de echinacea administrate copiilor. Mai mult, aceasta afirma ca exista un risc sporit de reactii alergice in cazul celor mici, care pun in umbra orice alte beneficii percepute in urma administrarii unui astfel de supliment.

Pentru unele persoane, suplimentele pe baza de echinacea sunt remedii obisnuite pentru prevenirea sau reducerea severitatii gripei si racelilor. Copiii mai mari si adultii le pot lua in continuare, insa acestea sunt interzise copiilor mici, in randul carora planta poate comporta o serie de reactii alergice, precum: eruptii cutanate, urticarie, dificultati de respiratie, iar in unele cazuri poate antrena chiar soc anafilactic.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Copiii mai mici de 12 ani, interzis la echinacea»:3.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate