Revista care te menține sănătos

Știri

Mintiti des? In timp, va puteti imbolnavi

3 decembrie 2012
Share

Obisnuiti sa spuneti minciuni, unele chiar nevinovate? Atunci ar fi bine sa va controlati acest impuls, deoarece un studiu stiintific scoate la iveala faptul ca minciunile pot afecta in timp starea de sanatate, atat pe cea emotionala, cat si pe cea fizica.

Cercetatorii americani de la Universitatea Notre Dame au realizat in acest sens un experiment pe cateva sute de participanti cu varste cuprinse intre 18 si 71 de ani. Jumatate dintre voluntari au fost rugati sa nu mai minta absolut deloc pe o perioada de trei luni, iar cealalta jumatate din esantion a continuat acelasi stil de viata.

Rezultatul este unul surprinzator, deoarece se pare ca eforturile sincere de a nu mai minti sunt asociate cu o sanatate mintala mai buna (lipsa depresiei, a stresului etc.), o mai buna capacitate de socializare si dureri mai putine de cap.

Asadar, chiar daca o minciuna poate fi uneori benefica, luati in considerare ca aceasta se va intoarce impotriva dumneavoastra, deci sinceritatea este un factor de luat in calcul pentru a va pastra sanatatea.

Paula Rotaru

Sursa: www.passionsante.be

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.