Revista care te mentine sanatos

Stiri

Celulele stem recoltate din pulpa dentara ar putea vindeca afectiunile coloanei

joi, 8 decembrie 2011
Share

In urma unui studiu realizat in Japonia, s-a descoperit ca celulele stem recoltate din pulpa dentara (din molarii de minte ai adultilor) ar putea fi utilizate in tratarea leziunilor aparute la coloana vertebrala, ce afecteaza mobilitatea picioarelor, transformand radical vietile pacientilor cu probleme severe.

Se pare ca celulele stem regenereaza nervii afectati foarte grav, stopeaza moartea celulelor nervoase din maduva spinarii si stimuleaza dezvoltarea unor noi celule care sa sustina coloana vertebrala. Procedura este una lipsita de riscuri.

Celulele stem ar putea fi, asadar, o resursa excelenta in tratarea afectiunilor coloanei vertebrale. Aceasta tehnica poate fi de un real ajutor, mai ales ca beneficiile sunt vizibile la scurt timp dupa transplantarea celulelor in maduva osoasa, rezultatele fiind promitatoare.

Cercetatorii spun insa ca va mai trece destul de mult timp pana ce aceasta tehnica sa fie utilizata in spitale. Studiul a fost realizat cu ajutorul soarecilor de laborator.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Celulele stem recoltate din pulpa dentara ar putea vindeca afectiunile coloanei»:4.50/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:45:21+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate