Revista care te mentine sanatos

Stiri

Painea nu trebuie sa lipseasca din obiceiurile dumneavoastra alimentare

18 septembrie 2012
Share

Oamenii de stiinta au demolat 20 de ani de avertismente cu privire la faptul ca painea este responsabila de aparitia oboselii, a durerii de stomac sau a balonarii. Fara paine insa, oamenii nu isi iau doza necesara de vitamine si minerale. In ultimii ani, painea a suferit o adevarata criza de imagine, devenind un aliment interzis.

Acum, oamenii de stiinta spun insa ca toate aceste lucruri despre paine nu sunt altceva decat mituri.

Cercetatorii de la Fundatia Britanica de Nutritie au declarat ca, desi in Marea Britanie consumul de paine a fost redus, in aceasta tara obezitatea a atins cele mai mari cote din Europa. Desi alergiile la grau nu au crescut, multi oameni sunt incorect convinsi asupra faptului ca sufera de intoleranta la grau sau gluten.

Painea este o sursa importanta de nutrienti, iar in urma unui studiu realizat de catre expertii de la Universitatea din Portsmouth in anul 2010, s-a descoperit ca 1 din 5 britanici adulti credea ca este alergic la anumite alimente, cel mai adesea la grau.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Painea nu trebuie sa lipseasca din obiceiurile dumneavoastra alimentare»:4.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate