Revista care te mentine sanatos

Stiri

Electrostimularea imbunatateste calitatea vietii la pacientii care au suferit un atac de cord

26 februarie 2010
Share

Conform unui studiu britanic, mici electrosocuri ar putea ajuta persoanele care au suferit un atac de cord, in problemele legate de ingerare.

In jur de 3-4 persoane care au suferit un atac de cord raman cu probleme de inghitire pentru ca zona creierului care se ocupa de acest proces este grav afectata.Unele peroane raman afectate pentru tot restul vietii iar altele au nevoie de un tub digestiv. Daca s-ar imbunatati acest proces, viata pacientilor ar fi mult mai usoara. Doctorii de la Universitatea din Manchester studieaza daca stimularea electrica a nervilor din zona gatului pot da startul activitatii cerebrale. Studiul a dovedit ca pacientii care au fost supusi zilnic, timp de 10 minute, la electrosocuri in zona gatului, au reusit sa inghita mai usor decat cei care nu au fost supusi aceluiasi tratament.

MedlinePlus

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate