Revista care te menține sănătos

Știri

S-a inventat pastila care inlocuieste exercitiile fizice

27 aprilie 2017
Share

Fiti sinceri, cat de mult va place sa mergeti la sala? Nu-i asa – in cazul celor care au raspuns cu deloc sau foarte putin – ca v-ati gandit, de multe ori, cat de bine ar fi sa aveti o conditie fizica de invidiat, fara sa fiti nevoiti sa lucrati din greu? Ei bine, se pare ca suntem la un pas distanta de acest lucru. Oamenii de stiinta au descoperit cum sa construiasca muschii si sa stimuleze sanatatea inimii fara miscare.

Mai exact, cercetatorii americani au suprimat productia proteinei miostatina la soarecii de laborator. Proteina miostatina are rolul de a nu lasa muschii sa se dezvolte peste o anumita limita. In cazul experimentului, soarecii au inregistrat o crestere a masei musculare si o imbunatatire a sanatatii inimii si a rinichilor. Studiile sugereaza ca in cazul persoanelor obeze se inregistreaza o supraproductie de miostatina, ceea ce face mai dificila obtinerea unor rezultale vizibile din exercitii fizice.

Muschi fara sport

In cadrul studiului, cercetatorii au crescut patru grupe de soareci: soareci slabi si obezi cu productia de miostatina neinhibata si soareci slabi si obezi care nu au putut produce miostatina. Asa cum era de asteptat, soarecii care nu au putut produce miostatina au dezvoltat o masa musculara semnificativ mai mare. Desi au ramas obezi, si soarecii din aceasta categorie au inregistrat o crestere a masei musculare. In plus, au prezentat markeri ai sanatatii inimii si metabolismului asemanatori cu ai omologilor lor slabi si dramatic mai buni decat ai soarecilor obezi cu productia de miostatina neinhibata.

Desi mai este nevoie de cercetare, oamenii de stiinta spera ca pastila inhibitoare de miostatina sa fie un tratament eficient impotriva obezitatii si a unor boli de inima. Pastila care imita rezultatele exercitiilor fizice ar putea avea aplicatii si in cazul unor boli care cauzeaza pierdere musculara, precum cancer, distrofie musculara sau SIDA.

Elena Coroianu

Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «S-a inventat pastila care inlocuieste exercitiile fizice»:4.00/ 5 (5 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.