Revista care te menține sănătos

Știri

Legatura dintre lipsa somnului si osteoartrita

23 iulie 2013
Share

Este adevarat ca o durere intensa poate interfera cu un somn bun pe timp de noapte, insa tot mai multe dovezi sugereaza faptul ca lipsa somnului poate conduce catre o posibila intensificare a durerii. Se pare ca ar fi vorba despre un cerc vicios in legatura cu care cercetatorii incearca sa afle mai multe. In acest mod, durerea ar putea fi mult mai usor de manageriat daca s-ar trata mai intai problemele de somn.

In prezent, specialistii analizeaza relatia dintre somn si osteoartrita genunchiului.

Osteoartrita este o boala cronica ce afecteaza articulatiile mainilor, genunchii, soldurile si coloana vertebrala, durerea fiind numitorul comun. Pentru acest studiu vor fi alesi mai multi pacienti care vor fi supusi unor teste timp de doua nopti. In prima seara vor fi identificati pacientii cu probleme de somn, pentru ca mai apoi, in cea de-a doua seara, testul sa continuie. Expertii considera ca lipsa somnului poate cauza o cascada de probleme fiziologice. Somnul este un fenomen modificabil. Tratarea insomniilor pentru a modifica durerea ar putea oferi optiuni nenumarate in ceea ce priveste sursa durerii. Exista insa mai multi factori care pot influenta durerea, printre care factorii biologici, psihosociali, precum si cei genetici.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Newkerala.com

Nota pentru articolul «Legatura dintre lipsa somnului si osteoartrita»:4.00/ 5 (5 voturi)
#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.