Revista care te menține sănătos

Știri

Grepfrutul, eficient in lupta cu diabetul

17 iunie 2011
Share

Oamenii de stiinta israelieni au descoperit o noua modalitate prin care grepfrutul va putea trata persoanele care sufera de diabet si pe cele care prezinta un nivel ridicat de colesterol.

Cercetatorii au descoperit ca naringenina, o substanta antioxidanta responsabila de gustul amar al fructului, poate ajuta la tratarea aterosclerozei, hipermetabolismului si chiar a diabetului.

Studiul arata ca o cantitate suficient de mare de naringenina, consumata inainte de masa, poate opri raspandirea colesterolului „rau” in organism cu pana la 42% si creste sensibilitatea la insulina cu 64 de procente. In stare naturala, aceasta substanta nu este usor absorbita de organism. Din acest motiv, expertii au apelat deja la o noua versiune, imbunatatita cu ajutorul ciclodextrinei, o molecula ce intensifica bioabsorbtia medicamentelor in organism.

„Aceasta descoperire este foarte importanta, pentra ca poate fi considerata o metoda preventiva, in comparatie cu medicamentele deja existente pe piata, care au efect numai atunci cand sunt depistate niveluri anormale de lipide in sange”, a precizat coordonatorul studiului.

Sursa: www.naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.