Revista care te mentine sanatos

Stiri

Consumul de nuci reduce mortalitatea cu 20%

11 decembrie 2013
Share

Potrivit unui studiu efectuat recent de catre cercetatori de la mai multe institutii din SUA si publicat in New England Journal of Medicine, consumul unui pumn de nuci, cel putin o data pe saptamana, reduce mortalitatea prin bolile cardiovasculare cu pana la 29% si mortalitatea prin cancer cu 11%.

Studiul a durat 30 de ani si a fost realizat pe 76.464 femei cu varste cuprinse intre 34 si 59 ani si 42.498 barbati cu varste intre 40 si 75 de ani. Niciunul dintre acestia nu avusese in familie antecedente de cancer, boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral, si nici nu suferea de aceste afectiuni la inceputul cercetarii. Participantii au trebuit sa completeze un chestionar cu privire la obiceiurile lor alimentare o data la doi ani, in care au fost intrebati cat de multe nuci consuma. Si, pe langa reducerea mortalitatii, s-a observat ca un consum regulat al acestora reduce si nivelul colesterolului „rau”, stresului oxidativ, inflamatiilor, adipozitatii si rezistentei la insulina.

 

Cristina Ionescu
Sursa: Salud.es

Nota pentru articolul «Consumul de nuci reduce mortalitatea cu 20%»:3.00/ 5 (4 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate