Revista care te mentine sanatos

Stiri

Fumatul – un viciu datorat traumelor din copilarie?

marti, 24 iulie 2012
Share

Femeile care incearca sa se lase de fumat ar trebui sa se gandeasca la evenimentele care s-au petrecut in trecutul lor, asta dupa ce oamenii de stiinta au aflat ca exista o legatura intre acest obicei si traumele din copilarie. Problemele care apar in anii de formare ne pot urmari toata viata. Echipa de cercetatori a descoperit ca femeile care au fost abuzate fizic sau emotional in perioada copilariei prezinta de 1.4 ori mai multe sanse de a deveni fumatoare.

Acest lucru le vizeaza in primul rand pe femei, ceea ce sugereaza faptul ca barbatii au un alt mecanism pentru a lupta impotriva evenimentelor dificile din copilarie. Asadar, decizia de a fuma poate fi legata de evenimentele neplacute si tocmai de aceea ar putea fi utilizate strategii de psihoterapie mai eficiente pentru a-i ajuta pe oameni sa renunte la fumat. Traumele pot varia de la abuzul emotional, pana la cel fizic sau sexual si pot afecta o multime de oameni.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Fumatul – un viciu datorat traumelor din copilarie?»:1.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:42:48+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate