Revista care te menține sănătos

Știri

Alimente care ar putea provoca indigestie

18 decembrie 2011
Share

Indigestia poate fi suparatoare si jenanta. O dieta necorespunzatoare si o serie de alimente nesanatoase ar putea cauza indigestie, afectiune ce apare atunci cand sucul gastric nu mai reuseste sa digere alimentele, iar stomacul este umplut pana la refuz. Simptomele indigestiei constau in: balonare, arsuri gastrice, varsaturi, greata etc.

Daca prezentati des aceste simptome, cel mai bine ar fi sa va schimbati stilul de viata si sa evitati cateva alimente care ar putea duce la toate aceste neplaceri:

  • Alimentele grase si uleioase, precum mancarea tip fast-food sau untul, care favorizeaza aparitia gazelor in stomac.
  • Mancarea picanta este, de asemenea, una dintre cauzele indigestiei. Evitati produsele alimentare condimentate cu chili, pentru ca acest condiment este greu de digerat, provocand probleme gastrice.
  • Varza si ridichile duc la aparitia balonarii. Incercati sa va feriti de aceste legume, alegand in loc pastaile sau morcovii.
  • Nucile reprezinta unul dintre dusmanii stomacului, deoarece acesta nu are puterea de a le digera, asa ca incercati pe cat posibil sa le evitati.
  • Ceaiul si cafeaua, baute la intervale scurte, dauneaza stomacului. Nu le consumati inainte de a manca si evitati, de asemenea, sucurile acidulate.

Ruxandra Raica

Sursa: www.oneindia.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.