Revista care te menține sănătos

Știri

Dulciurile care lupta impotriva cariilor dentare

8 ianuarie 2014
Share

Dulciurile care reduc bacteriile daunatoare din cavitatea bucala ar putea reprezenta noua arma impotriva cariilor dentare. Acestea sunt concepute pentru a lupta impotriva bacteriilor care se lipesc de suprafata dintilor si declanseaza eroziunea.

Aceste dulciuri fara zahar lucreaza prin utilizarea unui tip de bacterii probiotice prietenoase, ce lupta impotriva celor nocive. Pe masura ce bomboanele sunt consumate, bacteriile prietenoase sunt eliberate in saliva.

Apoi ele blocheaza bacteriile corozive. Este vorba despre Lactobacillus paracasei, iar dulciurile ar putea fi foarte benefice in cazul copiilor. In momentul de fata, singura modalitate eficienta de a reduce numarul de bacterii este periajul dintilor si utilizarea atei dentare. Dulciurile au fost dezvoltate dupa ce s-au facut numeroase teste pe animalele de laborator si apoi pe oameni. Studiile au aratat ca nivelul bacteriilor daunatoare a scazut.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Dulciurile care lupta impotriva cariilor dentare»:2.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.